top of page

С подкрепата на Фондация „Пламен Маджуров„ Кулинарен фолклорен фестивал "Дрипавата баница"


Празник на „Дрипавата баница" ще се проведе на 11.05. 2024 г. в село Върбица, община Горна Оряховица, област Велико Търново. Събитието се провежда от 2017 година и през годините заема челно място на картата на кулинарните фестивали в България.


Носител е на много призове и награди като част от тях са: 2017г. Конкурс АГОРА, категория "Перспективи за развитие"; 2020г. "Най-любим кулинарен фестивал на България" ; 2021г. "Пазител на традициите" в област "Кулинария".

В последното издание на празника участваха състави от 42 населени места, от 17 общини и 7 области в България. През тази година е потвърдено и международно участие от Румънска организация. В рамките на празника са предвидени:

Фолклорна част - всички участващи получават баница, грамота и сувенирен подарък

-Кулинарна част с конкурсен характер - всички участващи получават сувенирен подарък

- Ново! "Детска работилница за точене на Дрипава баница" С баба Стефка от село Върбица - С всяка изминала година надграждаме по нещо. Предвидени са 3 работилници с продължителност около 30 мин.


"Сертификат за майстор на точилката" - лакомства и сувенирни подаръци.

НЧ "Градина-Върбица 1894" с.Върбица и Фондация „Пламен Маджуров" ви канят на най-вкусния празник в с.Върбица.

Очакваме ви на откритата сцена на в центъра на селото, на 11.05. от 10:00ч. Заповядайте да се насладим на българския вкус заедно!

6 views0 comments

Comments


bottom of page